Het mooiste nieuws vertellen in corona tijd…

‘Samen openmaken!’ We staan in de achtertuin van mijn ouders en ik spring enthousiast op en neer terwijl ik aanwijzingen geef. Ze hebben een ingepakt doosje in hun handen en mijn moeder begint gelijk te plukken aan het plakband. Op de ruiten van de dichte deuren weerkaatst de zon, de vogels fluiten en de vlinders in mijn buik fladderen ontembaar in de rondte. Het inpakpapier is eraf, het gekleurde vloeipapier wordt opzij geschoven en het cadeau wordt langzaam zichtbaar. Het blijft stil, stil tot het besef doordringt en mijn moeder opspringt en roept; ‘Ik wist het!’ Met een grote blije glimlach slaat mijn vader het slabbertje met de tekst; Jippie jullie worden opa en oma! om zijn nek en plukt dan de foto van de echo uit mijn moeders handen. Samen staren ze naar het plaatje van ons kleintje dat nu nog niet groter is dan een erwt, maar al zoveel voor ons betekent. Er vormt een brok in mijn keel. Ik voel een kus op mijn kruin en een hand om mijn middel als ik lachend opkijk naar mijn vriend. Tranen stromen over mijn moeders wangen en ik strijk over het glas waar zij achter staat te grijnzen van geluk. Je ouders vertellen dat je zwanger bent had niet bijzonderder en vreemder kunnen zijn dan in deze periode.

14 gedachtes over “Het mooiste nieuws vertellen in corona tijd…

 1. Guido Verbist zegt:

  Oh Sandra wat heb je dat weer pakkend geschreven, de tranen zitten tegen mijn brillenglazen, dus ik zie alles heel wazig. Geniet samen met Rich van je zwangerschap in deze toch wel heel aparte tijd. Kusjes van Guido en mij 💋💋💋💋🥰

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. hetojesa1956 zegt:

  Wat een mooi gevoelig verhaal Sandra. Natuurlijk zitten de tranen weer hoog. Ik ben nl jou moeder en ben super trots op jou. Nu krijgen je vader en ik dit mooie geschenk. Zo kunnen we uit kijken naar iets moois in deze vervelende tijd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Teun Oomes zegt:

  Hi Sandra,

  Wat gaaf. Gefeliciteerd! Geniet van de komende tijd.

  Met vriendelijke groet,

  Teun Oomes
  Learning & Development Specialist

  GrandVision Benelux B.V.
  Amersfoortsestraat 84A
  3769 AM Soesterberg
  Nederland

  T +31337505772
  M +31650527208
  E TOomes@grandvisionbenelux.com

  [cid:image001.png@01D61ED6.CF42BB60]
  [cid:image002.jpg@01D61ED6.CF42BB60]

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s